Martin Kadlečík

Antropolog Kalousek ruší lidské rasy

11. 08. 2011 12:05:07
Miroslav Kalousek ve středu na zasedání vlády opět perlil, když prohlásil: „Ale kdo v souvislosti s jakoukoli národností či barvou pleti používá slovo rasa, tak je prostě rasista.“ Jaké jsou definice rasy a rasismus? „Lidská rasa je skupina lidí, kterou spojuje dlouhodobý společný vývoj, v jehož průběhu se vlivem rozdílného prostředí vytvořily shodné morfologické a fyziologické znaky (barva pleti, barva a tvar vlasů, očí, rysy tváře, tvar lebky, nosu, atd.“ (zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Lidsk%C3%A1_rasa). „Rasismus jako nenávist k jedinci opodstatněná pouze jeho příslušností k jiné rase.“ (zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus). Definic slova rasa a rasismus můžeme najít mnoho, ale ani v jednom případě nenajdeme názor, že zmínka o tom, že se lidé dělí na rasy, je už sama o sobě známou rasismu.

Antropolog Kalousek tuto svoji převratnou myšlenku vyslovil v souvislosti s tím, že je pro odchod Ladislava Bátory, „starého fašouna“, jak ho odborně nazval, z ministerstva školství. Těžko říci, co bude následovat. Zda Miroslav Kalousek nezačne hrozit vyhazovem i učitelkám a profesorům, kteří na školách učí o lidských rasách a zda se nezačnou pálit učebnice, skripta a knihy, kde je jen zmínka o tom, že existují různé lidské rasy. Jedna věc je ale jistá. Pro Miroslava Kalouska je po národním hospodářství antropologie dalším oborem, ve kterém se vůbec nevyzná.

Miroslav Kalousek rovněž prohlásil, že šéf personálního odboru ministerstva školství L. Bátora svými výroky poškozuje pověst celé vlády. Bratru Kalouskovi by neškodilo připomenout biblické: Třísku v oku svého bratra vidíš, ale trám ve svém oku nevidíš. Protože jestli někdo poškozuje pověst vlády, tak je to v první řadě právě ministr financí spolu s Nečasem a Vondrou.

A na závěr dva ohlasy z internetu: „Ať radši Bátora vyhodí Kalouska“ a „Lepší starej fašoun, než starej zloděj.“

Autor: Martin Kadlečík | karma: 32.18 | přečteno: 2865 ×
Poslední články autora