Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

29. 7. 2010 9:58
Dva články a dva extrémy

Pan Štěrba Paumera s Mašíny zatratil, vy je vynášíte do nebe.

-

Malujete realitu na růžovo. V padesátých letech byl ozbrojený odpor proti režimu legitimní, ale Mašínové ho neprováděli moc šťastně. Dělali co uměli, ale byli mladí a naivní. Udělali spoustu chyb, jakkoli tyto chyby dělali pod tlakem vraždícího režimu.

-

Zkuste vyhodnotit činnost Mašínů objektivněji. Nebojte se, nevyjdou z toho nejhůř. Překrucování faktů a lhaní v jejich prospěch jim spíše škodí.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

29. 7. 2010 9:43
Překrucováním pravdy Mašíny neočistíte

"Člen Lidových milici NEvytáhl zbraň na neozbrojeného Josefa Mašína."

Ale pokladník převážející výplaty pro pracující se postavil OZBROJENÉMU lupiči. To, že Mašín ztratil pistoli, kterou na pokladníka krátce před tím mířil, při vystupování z auta na věci nic nemění.

Doporučuji přečíst si knihu Odkaz - Pravdivý příběh bratří Mašínů od Barbary Masin. I přes očividnou snahu přikrášlit události tam zůstalo dost pravdy na vytvoření názoru.

0 0
možnosti
RH

Kruton

29. 7. 2010 9:51
Re: Překrucováním pravdy Mašíny neočistíte

... pravda je, že kdyby chtěli Mašíni pokladníka zabít, tak by to udělali hned a nečekali na to, až vytáhne zbraň.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

29. 7. 2010 9:28
Děkuji!

Věcné, přesné výstižné, není co dodat. Snad jenom : Buď vzdána chvála a čest všem, kteří se nebáli jakýmkoliv způsobem vystoupit a bojovat proti zrůdnému, zločineckému a krvavému bolševickému režimu režimu!

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 7. 2010 9:23
To se pořád točíme kolem dokola

a ani pan Paumer to nechtěl pochopit. Za války byly Mašínové hrdinové, když bojovali proti fašismu. A proti fašismu bojovaly všechny demokratické státy světa, a porazily ho.

Po válce se Mašínové postavili proti komunismu. Říkám, postavili, protože nebojovali-sabotážemi, podpalováním stohů ani vražděním strážných se žádná válka vyhrát nedá. Pak utekli do Ameriky, a tam vstoupili do armády. A tam náhle zjistili, že ani Amerika a celý Západ nepovažuje Rusko a komunisty za takový zločin, že je potřeba proti nim úplně bojovat a totálně ho zničit. O hrdiny náhle nikdo nestál, Rusko a Amerika si rozdělili svět, hranice svých dobytých území si hlídali pomocí jaderných raket, tak na co s hrdiny co podpalují stohy. Není divu, že ani další podobní odpůrci proti režimu (kterémukoliv) se moc slávy ani přímé podpory nedočkali. Světlá stezka, Rudá brigáda, IRA, ETA, Al-Káida. A taky toho moc neosvobodili, i když za sebou mají víc mrtvých než MAšínové s Paumerem..

0 0
možnosti
PGS

pgjed

29. 7. 2010 9:40
Re: Vy se pořád točíte kolem dokola

Myslím, že jste nepochopil vy. První, kdo zde nastolil krvavý a zločinecký teror přece byli bolševici. Ti  začali vraždit lidi bez soudu, zavírat a věšet nevinné, vyhánět lidi z domovů, zavírat bez soudu...  Postižených byly statisíce. Jejich tehdejší jednání to byl teror odporující i tehdy platným zákonům! Vystoupit proti takovému režimu bylo zcela legitimní. Prostředky a akce odpovídaly okamžitým možnostem. To, že odpor proti bolševikům nebyl silnější a lépe organizovaný, to je vina politiků, jako Beneš, J. Masaryk, většina socdem, kteří fakticky kryli bolševikům záda při nástupu k moci a taky zradou armádních velitelů, kteří dobře viděli, jak se bolševici od r. 45 připravovali na převrat. Ti běžní občané, kteří tu nechtěli bolševický režim, neměli jinou možnost než Mašínové. A podobných skupin tu byly desítky. A nejenom u nás. V Polsku a v pobaltí bojovaly až do šedesátých let.

0 0
možnosti
T

tromi4

29. 7. 2010 9:11
už se smaží v pekle kam patří

Rv

0 0
možnosti
PGS

pgjed

29. 7. 2010 9:42
Re: už se smaží v pekle kam patří

Myslíte ty bolševické hrdlořezy, jako Grebeníček, Mácha,  Pich-Tůma, Gottwald, Fierlinger...? Ale to je přece dobře, ne?

0 0
možnosti
KX

kion xy

29. 7. 2010 8:58
Karma

R^

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

29. 7. 2010 8:27
to je naprosto perverzní, bavit seo tom,co je to

zaříznout někoho spoutaného a omámeného.

Kdyby byla některá ztěch obětí můj příbuzný, vyřešil bych to s panem Paumerem po jejich způsobu a věřím, že by se v klidu 79 let nedožil. Vražda na tyranu sice není zločin, ale kdo z těch lidí byl nějakým tyranem?

Proč naši hrdinové nezabili nějakého soudruha prokurátora nebo jiného exponenta režimu? Na to neměli koule, to je jiná liga než zapižlat vesnickýho esenbáka.

0 0
možnosti
RH

Kruton

29. 7. 2010 9:30
Re: to je naprosto perverzní, bavit seo tom,co je to

...... myslíte, že by po nich ten vesnickej polda nestřílel, kdyby dostal šanci?

0 0
možnosti
K

kamor

29. 7. 2010 8:26
Pane Kadlečíku,

zajímalo by mne, jak jste přišel na to, že členem LM se člověk stal dobrovolně? Pokud já vím, tak na hodně lidí byl vyvíjen nátlak, aby do LM vstoupili. Bylo jim vyhrožováno, že pokud nevstoupí do LM, přijdou o zaměstnání, dětem nebude umožněno studovat atd. V takové situaci si mladý otec (dvě děti, manželka doma, rozestavěný dům) rozmyslí, jestli jsou přednější nějaké ideály či rodina.

Bratři Mašínové a spol. nejsou žádnými hrdiny. Pocházím ze střední Moravy, kde tato "odbojová" skupina zapalovala stohy. Lidi, kteří tyto jejich akce zažili, o nich nemluví jinak než o zbabělých ha**lech, kteří zničili jejich těžkou práci. Takže si ty svoje oslavné řeči nechte do svého soukromí.

0 0
možnosti
RH

Kruton

29. 7. 2010 9:24
Re: Pane Kadlečíku,

členy LM se stali lidé dobrovolně a navíc po náročném kádrování. Těžko si představit, že by komunisti ozbrojili "politicky nespolehlivou" osobu v 50. letech.

0 0
možnosti
P

pesimista

29. 7. 2010 8:11
Milane, lžete jak když tiskne.

Mašíni byli suroví vrazi a lupiči. A tak to taské zůstane.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

29. 7. 2010 9:48
Re: Milane, lžete jak když tiskne.

Lžete vy, sám sobě. Ale je to vaše věc. Pro jisté lidi je obtížné si přiznat jaká to byla doba a kdo byl skutečně v právu.  Nebo si myslíte, že esenbák tehdy byl jen tak nějaký vesnický polda? Nenechte se vysmát! Nic o té době nevíte, zřejmě jste ji buď nezažil, nebo jste žil na té rudé straně barikády.

0 0
možnosti
PP

LEVICOVÝ INTELIGENCENT

29. 7. 2010 8:04
Nevadí Ti, že lžeš??

Ten pokladník nebyl člen milicí, byl to munulý prokurista a po jeho smrti se komunisté jeho rodině ještě mstili!!A ospravedlnit brutální podřezání, tím že si je prohlížel je taky paráda. Doufám, že syn spartakiádního vraha se vypraví za tebou a poradí si s tebou v duchu rodinné tradiceRv

0 0
možnosti
PK

mortimer.r

29. 7. 2010 8:31
Re: Nevadí Ti, že lžeš??

Syn spartakiádního vraha?;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2298x
Vystudoval Fakultu lesnickou a environmentální na České zemědělské univerzitě v Praze. Zajímá se o to, co se kolem něho děje, a o historii. Z historie se zaměřuje hlavně na 1. pol. 20. století.
Je konzervativním nacionalistou a i z toho důvodu nemá rád socialismus (rudý ani hnědý), liberalismus, multikulturalismus a ostatní dekadentní ideové konstrukce, které rozkládají starou dobrou Evropu.